Sürgős a zárszerelő felhívása

Zárszerelő

Mélyen legbelül mindenki retteg attól, hogy betörnek az otthonába, és elviszik az értékeit. A rémálom valósággá válhat, ha valaki elveszti a kulcsait, illetve ha ellopják a táskáját.

A szemfüles tolvajok képesek hazáig követni az áldozatot, később pedig visszajönnek a lakás kipakolása érdekében. Ez azt jelenti, hogy nem várhat a zárszerelő felhívása, ha lába kelt a kulcsoknak. Érdemesebb néhány ezer forintot rászánni a cserére, mint egy több százezres kár miatt keseregni.

Mivel a mai tolvajok nagyon kifinomult módszerrel dolgoznak, ezért jó minőségű zárat kell felrakatni. Sajnos, a zárszerelő szerint nem lehet teljesen kizárni a betörés kockázatát, de a megfelelő biztonsági intézkedésekkel valószínűleg távol lehet tartani a rossz szándékkal közelítő embereket. Elképzelhető, hogy a nehezen nyitható ajtó láttán inkább más célpontot keresnek maguknak.

A zárszerelő szerint egy betörőnek nagyon fontos a gyorsaság, ezért ha látja, hogy nem tudja néhány perc alatt feltörni a zárat, akkor remélhetőleg bele sem kezd a műveletbe.