Adósságrendező hitel a kölcsönök kiváltásáért

Adósságrendező hitel

Két típust különböztetünk meg a hiteleknél, a kötött célút és a szabad felhasználású kölcsönt. Az előbbit arra költhetjük, amire a szerződésben meghatároztunk, míg az utóbbit bármire fel lehet használni.

Az adósságrendező hitel több szempontból is hasonlít egy személyi kölcsönre, ha a feltételeket és a törlesztést vesszük figyelembe. A pénzintézet nem ellenőrzi, hogy az adott összeget mire használják fel, de a nevében is szerepel, hogy miért igénylik.

Az adósságrendező hitel segítségével az ügyfél kiválthatja a már meglévő kölcsöneit. Lehet két vagy három kölcsönről szó, sokkal egyszerűbb, ha csak egy pénzintézet felé kell törleszteni. Persze ezzel is óvatosan kell bánni, ugyanis ha nem a megfelelő célra használják fel a felvett összeget, egy igen csúnya ördögi kör alakulhat ki belőle.

Az adósságrendező hitel sokkal átláthatóbb, könnyebbé teszi és valamivel csökkenti is a havi törlesztéseket. Érdemes kiváltani a hiteleket, így egycsatornássá teszi a havi törlesztést, mert csak egyetlen kamatot kell fizetni.