A búvárszivattyú hasznos kertészeti kellék

Búvárszivattyú

Az ásott kutak vízmennyiségének felszínre hozására több technikai lehetőség is adódik. A jellemzően valamilyen szivattyú beiktatásával könnyen és hatékonyan lehet megoldani például a kert öntözését.

A búvárszivattyú kiválóan alkalmas ásott kutak vagy fúrt csőkutak vizének kiszivattyúzásra még nagy mélységből is. A nevéből is adódóan érthető, hogy a búvárszivattyú a kút aljára kerül leengedésre, és onnan a csatlakoztatott csövön keresztül nyomja fel a vizet, amíg a hagyományos szivattyú a felszínen foglal helyet, és onnan szívja a csőkutakban felhalmozódott vizet.

Fontos, hogy nem lehet légréteg a csőben, mert akkor megszűnik a szívás, és víz hiányában károsulhat a motor. A búvárszivattyú olyan tartós fém burkolattal készül, amely rendkívül hosszú ideig hibátlanul működik a víz alatt.

Erről a gyártók fokozott figyelemmel gondoskodnak, hiszen a megfelelő szigetelés a lelke az ilyen típusú szivattyúknak. A több méretben készülő búvárszivattyú többféle vastagságú csőkutakba használható, de leginkább az ásott kutak kedvenc megoldása.